INCREDIBIL DE ATRACTIV
Bun venit pe paginile forumului "INCREDIBIL DE ATRACTIV" !!!

BUCATARIE INTERNATIONALA

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

In jos

BUCATARIE INTERNATIONALA

Mesaj Scris de aurora la data de Mier 06 Ian 2010, 11:08 am

Dacă ni se dau idei... şi cine caută găseşte...

Din bucătăria mongolă

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Ce usor se face!!!

Suberek - cum se face placinta tatareasca
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
aurora

Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara

Sus In jos

Re: BUCATARIE INTERNATIONALA

Mesaj Scris de Aqua Blue la data de Vin 08 Ian 2010, 3:59 pm

Vai de mine! Mi-ai facut o pofta imensa... Imi ploua in gura si mai am atit de mult pina sa ajung sa pap si eu ceva pe ziua de azi Sad

Multumesc, o sa incerc sa fac! Sa vad de unde fac rost de sucitor, cred ca il sparlesc de la mama Smile
avatar
Aqua Blue

Mesaje : 324
Data de inscriere : 02/01/2010

Sus In jos

Re: BUCATARIE INTERNATIONALA

Mesaj Scris de aurora la data de Vin 08 Ian 2010, 4:21 pm

Iaca inca o provocare (tot de la tine ideea)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
aurora

Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara

Sus In jos

Re: BUCATARIE INTERNATIONALA

Mesaj Scris de aurora la data de Vin 08 Ian 2010, 4:36 pm

Cu ocazia asta, cautand "burrito" am dat peste noul blog al "bucatarului"
Foodblog.ro / Cristi Roman

Am 31 de ani, sunt jurnalist de profesie și un om foarte pasionat de gastronomie. În România am fost, printre altele, critic de restaurante, iar din 2008, de cînd m-am stabilit în Irlanda, lucrez ca freelancer. Colaborez cu gsp.ro, hotnews.ro, dietetik.ro, dar sunt deschis și la alte propuneri.
Poți citi AICI mai multe.

Am gasit ceva interesant


VIAȚA ÎN DUBLIN, ȘTIRI
Ajutați Irlanda cu sare și cartofi Smile

Pe fondul cele mai severe ierni din ultimii 30 de ani din Irlanda,
care a cuprins inclusiv Dublinul (adică zăpezi de 1-3-5 cm),
cantitatea de sare din magazine a ajuns la un nivel critic,
potrivit informațiilor de astăzi din presă.
Oamenii au năvălit în magazine să ia sare pentru aleile de lângă casă,
din fața blocurilor, etc.
Tesco Irlanda a raportat vânzări duble la sare în primele zile ale acestui an
față de primele 6 zile din decembrie 2009.
În total, 74 de tone de sare de masă au fost vândute în Tesco Irlanda în ultima lună.
Cu umorul specific irlandez, nutriționiștii au răsuflat ușurat:
“Am crezut prima oară că oamenii au început să o dea pe sare mai mult”.
Mai mult, fiindcă gerul a înghețat suprafețe întinse de culturi de cartofi,
oamenii din branșă au început să se plângă că vor fi nevoiți să scumpească prețurile în acest an.
Primele estimări ale pagubelor vorbesc de culturi de cartofi afectate în valoare de €15 milioane.
Așadar, aveți niște sare și cartofi pentru Irlanda, vă rugăm?
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
aurora

Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara

Sus In jos

Re: BUCATARIE INTERNATIONALA

Mesaj Scris de Aqua Blue la data de Vin 08 Ian 2010, 4:43 pm

Daaa... Very Happy Very Happy Very Happy Stiu! Am vorbit ieri cu irlandezii "mei" si e dezastru! A nins de 2 palme si e totul blocat! Stare de necesitate Smile Unul din ei sta in sudul Dublin-ului si nici nu a reusit sa incerce macar sa ajunga la serviciu. Am ris de am murit de ei, ne intrebau pe noi cum a fost aici cind a fost zapada. Ei saracii nici nu au pluguri, decit probabil doar in zonele de munte, unde cred ca se intimpla o data pe an sa ninga 5 cm.
In Irlanda cind sint iarna minus 1, minus 2 grade e gerul bobotezei, nici nu mai ies din casa sa nu inghete, iar vara, cind sint mai mult de 24 de grade sint toti terminati de caldura si gifiie de numa-nnuma.
avatar
Aqua Blue

Mesaje : 324
Data de inscriere : 02/01/2010

Sus In jos

Re: BUCATARIE INTERNATIONALA

Mesaj Scris de aurora la data de Dum 10 Ian 2010, 7:32 pm

Nici eu n-am mâncat până ... când a venit McDonald's în RO.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Ce-mi place, că ceea ce au ei, au numai ei! Chifla, sosurile, îngheţata... de fapt totul cred.
Nu-mi place că sunt bune numai atunci, pe loc, cât sunt calde.

La început când au apărut, mâncam mai de câte ori mergeam în Bucureşti, ear o noutate şi erau bune.
Acum... n-am mai fost de ani. Poate dacă chiar rămânem în pană de orice de mâncare, dar sunt în preajma
casei la bucureşti atât de multe variante...

în schimb ceea ce îmi place şi nu se poate mânca decât acolo, la KFC, aripioare picante! NICIODATĂ nu refuz!
avatar
aurora

Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara

Sus In jos

Re: BUCATARIE INTERNATIONALA

Mesaj Scris de aurora la data de Lun 11 Ian 2010, 5:20 pm

Arta culinara chineza!!!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
aurora

Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara

Sus In jos

Carbonada flamanda

Mesaj Scris de iulia la data de Mar 09 Feb 2010, 12:00 pm

Carbonada - un fel de mancare specific regiunii flamande a Belgiei, foloseste un ingredient special - cine altul decat berea?

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ingrediente:
- 1,5 kg carne de vita
- 6 cepe
- 20 g unt
- 3 linguri cu faina alba
- 3 linguri de otet de vin rosu
- 1 l de bere blonda
- 3 linguri de zahar brun
- sare, piper
- 2 frunze de dafin
- 4 crengute de cimbru
- 3 cuisoare
- 8 bucati de turta dulce

Preparare:
Spalam carnea, o taiem in cubulete si o prajim in unt 5-10 minute, pana isi schimba culoarea si lasa zeama. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.
Se adauga faina si ceapa taiata rondele si se calesc inca 5 minute, amestecand usor, pana se inmoaie ceapa, dar fara sa se rumeneasca.
Se adauga otetul si se mai lasa 2 minute pe foc. Apoi se toarna berea, 50 cl de apa, zaharul brun, condimentele si turta dulce sfaramata. Dupa ce da in clocot, se lasa acoperit, la foc mic timp de 2 ore 45 min.
Se ia capacul si se mai fierbe amestecandu-se incet, pana ce sosul scade la jumatate.
Se serveste calda, cu cartofi prajiti si, bineinteles, cu bere!
avatar
iulia

Mesaje : 1087
Data de inscriere : 05/01/2010
Varsta : 47

Sus In jos

Re: BUCATARIE INTERNATIONALA

Mesaj Scris de aurora la data de Mar 09 Feb 2010, 12:17 pm

Chestia asta cu turta dulce m-a uimit... nu se face un fel de "papa"?
In poza, nici nu se observa in textura sosului... foarte interesanta reteta.
avatar
aurora

Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara

Sus In jos

Re: BUCATARIE INTERNATIONALA

Mesaj Scris de nicuvar la data de Mar 09 Feb 2010, 2:28 pm

S-ar putea inlocui turta dulce cu pesmet?
avatar
nicuvar

Mesaje : 1183
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 62
Localizare : Timisoara

http://nicuvar.wordpress.com/

Sus In jos

Re: BUCATARIE INTERNATIONALA

Mesaj Scris de iulia la data de Mar 09 Feb 2010, 2:35 pm

Nu stiu. Reteta originala este cu "pain d'épices" - genul de turta dulce ca un chec, asa cum se face de Craciun in zonele germanofone.
Cred ca se poate si fara, eventual sa se inlocuiasca cu condimentele din turta dulce - scortisoara, nucsoara.
avatar
iulia

Mesaje : 1087
Data de inscriere : 05/01/2010
Varsta : 47

Sus In jos

Tartiflette – o reteta pentru schiori :)

Mesaj Scris de iulia la data de Joi 11 Feb 2010, 2:21 pm

Azi vin cu o reteta din Alpi, potrivita sezonului.
Tartifletta e un fel de mancare originar din Alpii francezi, din Haute-Savoie. Numele ii vine probabil de la tartiflâ, cum erau numiti acolo cartofii.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Despre tartiflette: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Ingredinte (pentru 4 persoane):

500 g de cartofi (de preferinta, de marimea unui ou de gasca)
200 g costita afumata fara os sau piept de porc afumat
3 linguri cu smantana
1 ceapa
½ de pahar de vin alb sec sau demisec
1 reblochon (vezi explicatia in articolul din Jurnalul)
1 lingura de ulei
sare, piper alb

Preparare:

Cartofii se curata si se spala, se fierb intregi in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurge apa si se taie cartofii in
rondele.
Ceapa se curata si se taie rondele.
Costita se taie feliute si se prajeste in ulei pana se rumeneste. Se adauga ceapa si se caleste totul inca 4 min., apoi se ia de pe foc.
Se dau in doua cantitatile de cartofi, respectiv costita.
Intr-un vas pentru cuptor se aseaza straturi astfel: un strat de felii de cartofi – se asezoneaza cu sare si piper, apoi un strat de costita si ceapa, iarasi un strat de cartofi, sare si piper, apoi inca un strat de costita cu ceapa.
Se toarna vinul, smantana.
Reblochonul se taie in doua si se pune deasupra compozitiei de mai sus.
Se da la cuptor.
Cand branza (reblochonul) s-a topit si este aurie, e gata.
Se serveste calda, cu salata si vin alb de Savoie (merge si cu vin rosu).

Reteta poate fi adaptata la ingredinte romanesti.
avatar
iulia

Mesaje : 1087
Data de inscriere : 05/01/2010
Varsta : 47

Sus In jos

Salata cu ficatei

Mesaj Scris de iulia la data de Joi 18 Feb 2010, 11:41 am

Salata cu ficatei

Ingredinte:
salata verde (laptuci, batavia, creata, creson etc.)
ficatei de pasare
o esalota (vlasita, hasma)
o felie de paine neagra/integrala
ulei de masline
otet balsamic/de zmeura
sos vinegreta
sare
piper

Salata verde se spala, se scurge bine de apa (in aparatul de uscat salata sau prin tamponare cu
prosop de hartie), se amesteca usor cu sosul vinegreta si se aseaza pe farfurie.
Felia de paine se taie in triunghiuri si se prajeste in putin ulei de masline. Se aseaza deasupra
salatei, lasand loc in mijloc pentru ficatei.
Ficateii se prajesc rapid in ulei de masline incins, se adauga esalota taiata fin, se stinge cu o lingura de otet balsamic sau de zmeura, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust, apoi se aseaza in mijlocul salatei.
avatar
iulia

Mesaje : 1087
Data de inscriere : 05/01/2010
Varsta : 47

Sus In jos

Re: BUCATARIE INTERNATIONALA

Mesaj Scris de little light la data de Joi 18 Feb 2010, 11:44 am

Ce-i aia esalota?
avatar
little light

Mesaje : 6950
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 40
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: BUCATARIE INTERNATIONALA

Mesaj Scris de iulia la data de Joi 18 Feb 2010, 11:59 am

E un fel de ceapa mica, rosie, cu doi sau mai multi bulbi adunati buchet. Arata asa:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
iulia

Mesaje : 1087
Data de inscriere : 05/01/2010
Varsta : 47

Sus In jos

Re: BUCATARIE INTERNATIONALA

Mesaj Scris de little light la data de Joi 18 Feb 2010, 12:10 pm

Aha! [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] Mersi mult pentru informatie. [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
little light

Mesaje : 6950
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 40
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: BUCATARIE INTERNATIONALA

Mesaj Scris de little light la data de Joi 18 Feb 2010, 12:13 pm

Salata cu ciuperci uscate
-4 morcovi mari;
-4 cepe mari;
-4 oua;
-maioneza;
-ciuperci uscate.

Morcovii si ceapa se curata,se taie felii subtiri si se calesc in ulei bine incins.Ouale, fierte tari,se taie rondele,iar ciupercile uscate se inmoaie in apa calduta.Cand toate ingredientele sunt gata,se amesteca intr-un bol,se condimenteaza si se orneaza cu maioneza.
avatar
little light

Mesaje : 6950
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 40
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: BUCATARIE INTERNATIONALA

Mesaj Scris de iulia la data de Joi 18 Feb 2010, 2:38 pm

Se poate face si cu ciuperci din conserva?
avatar
iulia

Mesaje : 1087
Data de inscriere : 05/01/2010
Varsta : 47

Sus In jos

Re: BUCATARIE INTERNATIONALA

Mesaj Scris de little light la data de Joi 18 Feb 2010, 3:04 pm

Eu cu de-alea am facut. [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
little light

Mesaje : 6950
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 40
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: BUCATARIE INTERNATIONALA

Mesaj Scris de aurora la data de Joi 18 Feb 2010, 5:28 pm

Excelente retetele voastre... le-am pus "bine", musai sa le incerc cat de curand.

De vreo cateva zile ma "pregatesc" sa fac cartofi frantuzesti.
Si azi m-am decis, am plecat spre casa chitita sa-i fac!
Si am facut... o mamaliga, pe care am impartit-o in doua.
Pe fundul unui vas de jena, am uns cu unt, am pus un strat de mamaliga,
apoi niste ciuperci proaspete, trase pe foc in unt, cu ceapa tocata marunt si
niste resturi de piept de pui de la pranzul de ieri, peste acre am pus condimente si linguri de smantana.
Peste ciuperci am pus un vas de blender de: caimac de pe lapte+smantana+2 oua+un pumn branza dulce de vaca+vreo 100 gr telemea de vaca... adica ce am gasit si io prin frigider.
Plus condimente: sare, piper de toate culorile, busuioc, chili.
Am acoperit cu mamaliga, deasupra am pus smantana+ou+cascaval.
Si am bagat la cuptor.
avatar
aurora

Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara

Sus In jos

Re: BUCATARIE INTERNATIONALA

Mesaj Scris de ABBA la data de Sam 20 Mar 2010, 5:44 pm

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Fantastic! [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

ABBA

Mesaje : 3644
Data de inscriere : 01/01/2010

Sus In jos

Re: BUCATARIE INTERNATIONALA

Mesaj Scris de aurora la data de Joi 08 Iul 2010, 6:39 pm

Am găsit reţeta asta:


Smochine la grătar cu brânză Gorgonzola

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Se desfac smochinele în 4 , făcând loc pentru brânză.
Se amestecă brânza italiană cu smântână şi unt, la foc mic.
Apoi se umple fiecare smochină cu această compoziţie.
La final, se înfăşoară smochinele în prosciuto sau în file de peşte.
Se pun pe grătar timp de 4 minute.
Deasupra se presară piper.



Tentează pe cineva să o încerce? [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
aurora

Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara

Sus In jos

Re: BUCATARIE INTERNATIONALA

Mesaj Scris de Franz Schneider la data de Joi 08 Iul 2010, 6:48 pm

Da. Daca o pregatesti tu ...vin la Hunedoara cat ai zice peste !

__________________________________
N-am nevoie de sex ! Mi-e suficient ca ma f**e Guvernul in fiecare zi !

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Franz Schneider
Admin

Mesaje : 9125
Data de inscriere : 01/01/2010
Varsta : 57
Localizare : Pe coclauri !

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: BUCATARIE INTERNATIONALA

Mesaj Scris de aurora la data de Joi 08 Iul 2010, 10:05 pm

Franz Schneider a scris:Da. Daca o pregatesti tu ...vin la Hunedoara cat ai zice peste !

Io nu gătesc aşa ceva... şi mai ales pentru tine, vrei să mori de mâna mea? [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
aurora

Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara

Sus In jos

Re: BUCATARIE INTERNATIONALA

Mesaj Scris de Franz Schneider la data de Joi 08 Iul 2010, 10:06 pm

lol!

__________________________________
N-am nevoie de sex ! Mi-e suficient ca ma f**e Guvernul in fiecare zi !

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Franz Schneider
Admin

Mesaje : 9125
Data de inscriere : 01/01/2010
Varsta : 57
Localizare : Pe coclauri !

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: BUCATARIE INTERNATIONALA

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum