INCREDIBIL DE ATRACTIV
Bun venit pe paginile forumului "INCREDIBIL DE ATRACTIV" !!!

Stiri serioase

Pagina 5 din 6 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul

In jos

Re: Stiri serioase

Mesaj Scris de Franz Schneider la data de Joi 23 Dec 2010, 8:06 pm

Primul avion supersonic romanesc, gata de zbor in 2013?

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

__________________________________
N-am nevoie de sex ! Mi-e suficient ca ma f**e Guvernul in fiecare zi !

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Franz Schneider
Admin

Mesaje : 9125
Data de inscriere : 01/01/2010
Varsta : 56
Localizare : Pe coclauri !

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: Stiri serioase

Mesaj Scris de aurora la data de Vin 07 Ian 2011, 1:08 pm

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai
organizeaza cea de-a 4-a editie a UBBots 2011:
Ziua robotilor inteligenti la Uniersitatea Babes-Bolyai.


Proiectele prezentate sunt:
Robot care pune gresie,
Robot postas,
Robot care sterge praful,
Robot care culege pet-uri de pe lac,
Robot care planteaza copaci,
Robot care stinge incendii,
Robot care traseaza linii de trafic rutier,
Robot care serveste masa.


cine vrea un robotel? de care? Smile
avatar
aurora

Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara

Sus In jos

Re: Stiri serioase

Mesaj Scris de sare.ochi la data de Vin 07 Ian 2011, 6:03 pm

Eu l-as dori pe cel care sterge praful, desi cred ca ar consuma prea mult curent la cat ar trebui sa functioneze Smile
avatar
sare.ochi

Mesaje : 1865
Data de inscriere : 07/02/2010
Varsta : 38

Sus In jos

Re: Stiri serioase

Mesaj Scris de Mihaela la data de Vin 07 Ian 2011, 6:21 pm

Si noi la Facultatea de Informatica din Iasi am proiectat semstrul acesta la disciplina Inteligenta artificiala, un fel robot - un companion (inlocuitorul mult mai modern si instruit al vechilor ordonante de care beneficiau in trecut ofiterii superiori). Adica te insoteste pretutindeni, iti citeste corespondenta, te informeaza in privinta ultimelor stiri, chiar scrie mesaje, iti calculeaza tot felul de lucruri, face aprovizionarea prin magazine online de pe net, si multe, multe altele. Very Happy
avatar
Mihaela

Mesaje : 2743
Data de inscriere : 03/02/2010

Sus In jos

Re: Stiri serioase

Mesaj Scris de cactus la data de Dum 16 Ian 2011, 9:45 am

Despre invatamintul din Romania: insemnari de Dan Ungureanu
mai 25, 2010
Despre Dan Ungureanu
Mi-am dat doctoratul în Lingvistică istorică în 2006 la Universitatea din Timişoara, cu o teză despre Relaţiile lexicale dintre indo-europeană, altaică şi uralică, o evaluare statistică a corespondenţelor lexicale şi semantice. Am fost bursier la École Normale Supérieure din Paris între 1993-1995. Am obținut diploma de studii aprofundate la École Pratique des Hautes Études (Secţia de Ştiinţe antropologice şi religioase),la Paris, în 1995. Am predat ca asistent Facultatea de Litere a Universității din Timişoara, România între 1997-2006 – latină, greacă. Am susținut un seminar de Etnopsihologie în 2006 la Facultatea de Psihologie a Universității. Predau din 2009 la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad. Am fost lector de limba română la Universitatea Paris III – Sorbonne Nouvelle între 2003-2005 Cărți : Zidul de aer. Tratat despre mentalităţi, Editura Bastion, Timişoara, 2008, 440 p., Altele : Arheologie (am săpat la siturile romane de la Tibiscum și Mehadia)


“In marginea fostei dezbateri despre invatamintul din Romania
DAN UNGUREANU
Le-am cerut studentilor mei, anul III Romana-Engleza, sa comenteze, in engleza, un poem englez din secolul XIX, la alegere. Trei sferturi n-au putut numi nici un poet englez din secolul XIX si nici o poezie. (Au studiat in anul II Byron, Coleridge, Wordsworth, Shelley). Unul a povestit un roman de Dickens. Cinci au povestit piesa de teatruRomeo si Julieta (numita alternativ “roman“, novel, ori poem). Restul de cincisprezece din saizeci, care si-au amintit totusi o poezie, au scris totusi in engleza. Am corectat mai jos greselile lor :
Pluralul lui viu nu e vi, ci vii. verbul a lua nu se scrie i-au. obijnuit e incorect. Ii nu se scrie despartit, i-i.
sa de-a e incorect (corect e sa dea). Nu se zice propiu, ci propriu.
them nu poate inlocui their. Nu se poate spune them mother in loc de their mother. intitulated nu exista in engleza (cf. Merriam-Webster) .
combinated nu exista in engleza.
to enjoy of life e incorect ( verbul to enjoy e tranzitiv).
writted e incorect in loc de wrote.
poetry nu e identic cu poem.
lirycs nu e ortografiat corect, si cu siguranta nu inseamna textul unei poezii, ci versurile unui cintec.
roman nu exista in engleza, corect e novel.
disapointness nu exista, corect e disappointment.
beautifuly thing e incorect.
tryed e incorect. 
gaves nu exista (give sau gave).
tooked place e incorect.
tabloul Gioconda nu e de Picasso, ci de Leonardo da Vinci.
Romeo and Juliet nu e un roman.
Romeo and Juliet nu e un poem.
Shackspear nu se scrie astfel.
Daca se dadea admitere la facultate ei ar fi cazut la admitere.Toti acesti tineri vor deveni profesori de limba engleza si romana peste trei luni.
Imi este inexplicabil cum asemenea studenti pot deveni profesori, cind in orinduirea veche, bolsevica si totalitarista, ei n-ar fi putut nici macar trece admiterea. Cum s-a ajuns in aceasta situatie ? Putin dupa Revolutie, prin 1995, cred, au aparut locurile cu taxa la Universitati. Ceva mai tirziu s-a suprimat concursul de admitere. Astfel, Universitatile au dat de gustul banilor. Studentii deveneau intangibili. Devreme ce plateau, prezenti sau nu, trebuiau sa treaca examenele, trebuiau sa capete diplome. Dupa diplome, dadeau concursul de titularizare, pe care nu-l luau, ramineau suplinitori, si titulari negasindu-se, tot suplinitorii predau.
Primii studenti pe bani au terminat prin 2000. Primii lor elevi au terminat liceul prin 2004. Dupa implementarea programului Bologna , studentii au terminat in trei ani in loc de patru sau cinci, cu lucrari de licenta de saizeci de pagini, nu de o suta sau doua sute. Lucrarile scurte pot fi cumparate sau descarcate contra cost de pe Internet, de pe situri specializate (o suta de lei bucata).
Liceenii intra pe bani la Universitate, fara admitere, termina in trei ani, devin profesori suplinitori, iar elevii lor sint prost pregatiti, mai prost pregatiti decit precedentii. Paradoxal, se face mai multa scoala la liceu decit la Universitate : la liceu, profesorii pot inca sa lase repetenti elevii care nu invata, fiindca liceul e gratuit, iar profesorii nu sint platiti dupa numarul de elevi. Studentii sint mai prost pregatiti decit elevii de liceu.
Le-am cerut celor saizeci de studenti ai mei referate. Din saizeci, mi-au dat referate vreo 20. Din ele, zece erau transcrise (control paste) de pe un sit internet, [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ro.
O vina pentru situatie o are asa-numitul invatamint axat pe competente. In noul sistem, elevii, vezi doamne, nu mai tocesc date seci, ci dobindesc competente. Mare este confuzia din capetele pedagogilor de scoala noua ! Exista materii axate pe competente (a invata engleza, franceza ori muzica inseamna sa stii vorbi engleza, franceza, respectiv sa cinti, fluieri sau fredonezi melodii). Exista materii bazate pe cunostinte (istoria, geografia, anatomia si zoologia, de pilda). Exista materii intermediare, ca biologia si chimia, in care competentele si cunostintele sint complementare. Cultura generala e alcatuita doar din cunostinte. Educatia axata pe competente naste monstri, fiindca a sti cine a pictat Gioconda e o cunostinta, nu o competenta. O alta studenta, tot de anul III Litere, ma instiinteaza ca poetul ei preferat e Macedonski, autorul frumosului poem Mistretul cu colti de argint. Pe vremea mea, a numi pe cineva “autorul meu preferat” presupunea macar sa-i fi poti identifica poeziile. Se presupune ca un absolvent de engleza stie dupa trei ani ca in engleza, romanul se numeste novel.
Universitatea zulusa
Este imperativ necesar, e indispensabil ca sa se revina la Universitatea gratuita cu concurs de admitere si cu numar limitat de locuri. E suficient ca s-a inchis un cerc vicios, ca absolventii de universitati fast-food au virusat invatamintul gimnazial si liceal, si trimit universitatilor liceeni care nu stiu nimic. Conform cu situl QS, Quaquarelli Symonds, Israelul, tara mica, cu suprafata Moldovei, are trei universitati pe locurile 102, 114 si 132 din lume. Carolina din Praga e pe locul 230 in lume. Universitatea Eotvos Lorand din Budapesta e pe locul 400. Universitatea Bucuresti e pe locul 500, linga Universitatea din Szeged , (populatie 166 000 locuitori) universitatea Kwazulu din Africa de Sud, din Bangladesh , Kazahstan si Sri Lanka . Universitatea din Liubliana e pe locul 400. Universitatea Iagelona din Polonia e pe locul 302. Universitatea Ben Gurion, din desertul Neghev, e pe locul 323.
Universitatea Babes-Bolyai este dupa locul 600, linga niste universitati saudite, srilankeze si kazahe (nisip, jungla, nisip). Situl ARWU al Institutului de Pedagogie al Universitatii Jiao Tong se opreste la primele cinci sute de universitati din lume, unde pe la coada se afla Universitatea Kwazulu Natal, cea din Liubliana si cea din Wellington, Noua Zeelanda. Universitatea din Bucuresti are de ajuns din urma universitatea zulusa din Durban , cea slovena (Liubliana, 280 000 locuitori) si cea din Wellington (386 000 locuitori, la capatul lumii, in largul Pacificului) .
Am expus in Observatorul cultural, numarul 296 din 2005, cazul unui profesor universitar de latina . Greselile de traducere pe care le facea demonstrau o cunoastere precara a limbii latine.
(Solilocviile lui Augustin) Aliud est enim exhausta pestis, aliud consopita. Una este o epidemie terminata, altceva e o epidemie care mocneste.
Dan Negrescu, traducere la Solilocvii, p. 60: „…una sint secaturile molimei, si alta scufundarile in somn adinc“.
(Etica lui Abelard) Poenitentia est commissa deflere et flenda non commitere. Cainta inseamna sa deplingi cele savirsite si sa nu savirsesti lucruri de deplins.
Dan Negrescu, Etica lui Abelard, p. 81: „Cainta a fost data spre a plinge, dar nu inseamna ca plinsul o si face eficienta“.
(Solilocviile lui Augustin) Hoc ergo unum superius praetermiseras. Trecusesi cu vederea acest lucru mai sus. Dan Negrescu, traducere la Solilocvii, p. 82 : „Asadar, acest lucru il pui mai presus“.
(Toma de Aquino, De ente et essentia) sicut diaphaneitas de aëre…“ – …ca transparenta la aer…
Dan Negrescu, traducere, p. 85: „… starea diafana in arama…“.
Un om care confunda a neglija cu a pune mai presus, si care confunda transparenta aerului cu opacitatea aramei, prevedeam in acel articol, va deveni in curind conducator de doctorate in limba si literatura latina .
Profetia mi s-a adeverit. Din 2009, profesorul dr. Dan Negrescu, de la Facultatea de Litere din Timisoara , conduce doctorate in limba si literatura latina .
Invatamintul romanesc e prabusit cu totul. Predau profesori care fac greseli de clasa a sasea. Absolva cu diploma studenti care acum cinsprezece ani ar fi cazut la admitere. Conduc doctorate oameni total necalificati.Comisia centrala de acreditare a titlurilor universitare face conducatori de doctorat in gluma.
Sint un excelent prooroc.
Nu se mai mire nimeni ca n-avem universitati remarcabile cu cercetatori remarcabili, cind insisi conducatorii de doctorat se fac din carton lipit cu aracet.
Am cunoscut din mers, pe strada, in aprilie 2010, un domn, Chira, din Bistrita ori Dej. De meserie facea garduri de fier. Ca studii, ispravise liceul cu vreo patruzeci de ani in urma. Am stat cu de vorba despre Eugen Barbu, Ivasiuc, Blaga, Esenin, Petru Culianu, Cioran, I. D. Sirbu si Art Nouveau.
Citise imens.
Am stat de vorba la Sasca Montana cu un batrinel sarman, Mircea Bragea, despre navarhii de la Arginuse, Hannah Arendt, Parinteasca dimindari, poeziile lui Dinescu, Ernest Renan, despre depozite cuaternare porfiroblastice, marnocalcare triasice si Ben-et-Nash, prima stea din Ursa Mare. Ca studii, avea cinsprezece ani de temnita grea dupa 1950.
Cind universitatile romanesti vor fi in stare sa cultive intelectuali de talia absolventilor de liceu din vremea lui Dej, de talia puscariasilor din vremea lui Groza, fiti amabili si treziti-ma.
Problema universitatilor din Romania nu e sa ajunga din urma cine stie ce universitati vestice. Problema universitatilor noastre e sa ajunga din urma nivelul liceelor romanesti din 1988. Si atunci mai vorbim.
Educatia e singurul domeniu in care nu se vorbeste de greaua mostenire a comunismului. Regimul de debandada, numit democratie si ministrii incapabili si iresponsabili au transformat invatamintul romanesc intr-un haos.
Din toti olimpicii internationali romani de anul trecut, unul singur s-a inscris de nevoie la Universitatea din Bucuresti, fiindca nu stia engleza, ca sa devina bursier la o Universitate straina.
Fac inca patru profetii :
1. Peste cinci ani nici un liceean olimpic nu se va inscrie student in vreo universitate romana.
2. Peste zece ani, nivelul de analfabetism al studentilor romani va fi acelasi ca cel pe care l-am pomenit mai sus.
3. Peste zece ani nici o universitate romaneasca nu va intra in lista primelor cinci sute de universitati din lume, iar kazahii, sauditii, srilankezii si zulusii ne vor privi ca si acum, de sus.
4. Nici peste zece ani ministerul educatiei nu-si va decupa din presa un articol despre starea invatamintului roman, ca sa-l aiba la indemina.

avatar
cactus

Mesaje : 632
Data de inscriere : 15/01/2011
Varsta : 67
Localizare : s-a schimbat

Sus In jos

Re: Stiri serioase

Mesaj Scris de cactus la data de Dum 16 Ian 2011, 9:47 am

Bine de stiut; din pacate e real...Io l-am primit cu posta

De la 1 aprilie, romanii risca sa ramana fara plante medicinale

de Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics

"Nu mai iau medicamente de 15 ani, ma tratez cu ceai de paducel". Declaratia apartine unui distins consilier prezidential, Catalin Avramescu, si a fost facuta acum cateva saptamani, la un simpozion pe teme medicale. Vestea proasta pentru Avramescu vine, insa, de la UE: daca nu isi face rezerve masive de paducel, sa-i ajunga alti 15 ani, va fi nevoit, curand, sa treaca iar pe medicamente.

Producatorii romani de leacuri naturiste, pe baza de plante medicinale, mai au opt luni la dispozitiepentru a respecta directiva UE cunoscuta sub numele Traditional Herbal Medicinal Products (THMPD)", care a fost adoptata la 31 Martie 2004, si care cere ca, de la 1 aprilie 2011 toate plantele medicinale sa fie procesate dupa aceleasi procedee ca si celelalte produse farmaceutice.

Acest lucru presupune inclusiv obtinerea de certificate legale, la fel ca medicamentele, al caror cost se apropie sau depaseste 100.000 de euro pentru fiecare planta in parte, desi acestea sunt folosite de mii de ani.

Costurile uriase pe care le presupune intrarea in legalitatea vor lichida micii producatori din domeniul plantelor medicinale in favoarea marilor colosi farmaceutici, ale caror produse nu vor mai fi concurate de paducelul lui Avramescu.

Un semnal de alarma a fost tras, recent, intr-un articol publicat pe siteul infowars.com, care avertizeaza ca, "In loc sa priveasca produsele alimentare si medicamente traditionale ca probleme legate de drepturile omului, acestea au fost tratate ca probleme de comert. In acest fel, legile privind alimentatia si plantele sunt focusate pe dorintele marilor corporatii, nu pe nevoile si dorintele oamenilor".

Europarlamentarul liberal Norica Nicolai spune, pentru Inpolitics, ca situatia este extrem de serioasa si de grava, totodata, pentru Romania:

"La noi, pretul urias al medicamentelor face ca majoritatea romanilor sa opteze, atat cat pot, pentru tratamente traditionale cu plante medicinale. Musetelul sau coada-soricelului sunt singurele leacuri pe care si le mai permit sute de mii de oameni, iar apropiata lichidare a comercializarii lor va da o lovitura cumplita sanatatii, si asa precare, a romanilor.

Producatorii nostri din domeniu nu vor putea sa se conformeze directivelor UE fara a intra in faliment, e o situatie dramatica si incercam in zilele urmatoare, la nivelul grupului de europarlamentari romani, sa gasim o solutie, poate o amanare a aplicarii directivei in cauza sau ceva asemanator, dar e greu de spus, in acest moment, daca se mai poate face ceva.

Din pacate, daca nu vom reusi, iar producatorii romani nu se conformeaza noilor norme europene dupa data de 1 aprilie 2011, tara noastra risca sa fie data in judecata de catre marile concerne farmaceutice si nu e greu de ghicit care ar fi soarta unor asemenea procese".

sursa [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]S-a pornit o initiativa de referendum la nivel european cu scopul de a cere pastrarea remediilor pe baza de vitamine si a terapiilor naturiste care se vor a fi excluse in baza sinistrului Codex Alimentarius


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Este sansa noastra sa mai putem alege o viata sanatoasa si naturala. Sunt necesare 1.000.000 de voturi.
Alatura-te si tu daca vrei sa mai avem acces la hrana sanatoasa si terapii naturiste ori pe baza de vitamine.

PS: putem schimba ceva, dar numai daca actionam! Trimiteti mai departe tuturor cunoscutilor.


bibliografie
Codex Alimentarius
Tratatul de la Lisabona
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
cactus

Mesaje : 632
Data de inscriere : 15/01/2011
Varsta : 67
Localizare : s-a schimbat

Sus In jos

Re: Stiri serioase

Mesaj Scris de little light la data de Mier 19 Ian 2011, 6:56 am

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
little light

Mesaje : 6950
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 39
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: Stiri serioase

Mesaj Scris de cactus la data de Sam 22 Ian 2011, 8:51 am

Stire aproape serioasa

Producatorii serialului Trazniti in NATO, intervievati de reporteri, sustin ca serialul Trazniti in NATO si-a pierdut aroma de altadata si ca a fost depasit de noile evenimente care au zguduit tara. In consecinta, Mike Cornintheass si Jack Stinkerton intentioneaza sa scoata pe piata un nou sit-com, intitulat Plezniti in Schengen.

"Formatul va fi intrucatva asemanator, in sensul ca va fi complet diferit de tot ce s-a facut pana acum in materie de seriale. Vom alterna scene 3D cu bucati de film noir si segmente demne de un Jarmusch sau David Lynch. Vor fi personaje extrem de bine definite, in sensul ca ambiguitatea lor va face din sexualitatea lui Bote o chestie mai evidenta decat formula chimica a dioxidului de carbon", sustine Jack Stinkerton.

"Plezniti in Schengen va fi un serial cu o actiune halucinanta, extrem de rapida, despre un grup de oameni pierduti intr-o tara din Europa de Est, care incearca sa plece si nu reusesc. Stiu, stiu ca seamana cu Lost, insa e ceva absolut diferit, va asigur. In primul rand pentru ca in Lost indivizii traiau un cosmar intr-un paradis terestru, iar personajele din Plezniti in Schengen traiesc un cosmar in cu totul altceva", a precizat Mike Cornintheass.


Incepute inca din 2007, filmarile s-au desfasurat cu mare greutate, pentru ca serialul a fost tinut secret pana in ultimele zile ale lui 2010. Premiera va avea loc pe 11 Martie 2011.

Edit - ca era sa uit... [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] si niiinge [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
cactus

Mesaje : 632
Data de inscriere : 15/01/2011
Varsta : 67
Localizare : s-a schimbat

Sus In jos

Re: Stiri serioase

Mesaj Scris de Franz Schneider la data de Dum 23 Ian 2011, 7:55 pm

Foarte interesant

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

__________________________________
N-am nevoie de sex ! Mi-e suficient ca ma f**e Guvernul in fiecare zi !

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Franz Schneider
Admin

Mesaje : 9125
Data de inscriere : 01/01/2010
Varsta : 56
Localizare : Pe coclauri !

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: Stiri serioase

Mesaj Scris de Franz Schneider la data de Mar 25 Ian 2011, 9:18 am

Petrom reduce de astazi preturile carburantilor

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

__________________________________
N-am nevoie de sex ! Mi-e suficient ca ma f**e Guvernul in fiecare zi !

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Franz Schneider
Admin

Mesaje : 9125
Data de inscriere : 01/01/2010
Varsta : 56
Localizare : Pe coclauri !

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: Stiri serioase

Mesaj Scris de aurora la data de Vin 04 Feb 2011, 7:46 pm

În sfârşit sa găsit cineva care să mai vâneze şi ciori

Ciorile sunt de fel nişte păsări hidoase şi de altfel singurele păsări ne vânabile;
nici de alte păsări sau animale, nici de oameni.
Singurul motiv pentru care se mai obosesc oamenii să tragă în ele,
este atunci când trebuie să mai facă puţină curăţenie.

Asta se întâmplă şi pe Aeroportul Otopeni,
unde şefii au angajat vânători de ciori pentru a nu încurca traficul aerian,
după ce s-au încercat alte două metode zadarnice, menite să alunge păsările.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
aurora

Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara

Sus In jos

Balul Însuraţilor

Mesaj Scris de aurora la data de Dum 06 Feb 2011, 10:04 am

Balul Însuraţilor

În Reghin (Mureş) este la a patra ediţie un eveniment la care sute de oameni participă
dedicat tradiţiilor populare româneşti. Toţi participanţii poartă costume populare româneşti
tipice zonelor geografice din care provin. Aceasta este o condiţie de participare, costumul popular,
şi de asemenea ca participanţii să fie "un cuplu", evenimentul fiind numit "Bal al Insuratilor ".
Sunt peste 900 de participanţi înscrişi, care provin din Reghin, Valea Muresului, Valea Gurghiului,
Valea Beicii, Târgu-Mureş, Sovată, Târgovişte, Bistriţa, Baia Mare şi Bucureşti.
Evenimentul este un bun prilej pentru românii din toată ţara, dar mai ales pentru cei din Mureş,
să îşi demonstreze fidelitatea faţă de cultura populară.
Este o manifestare în care se dansează de dimineaţă până seara şi în care distracţia e la ea acasă.
Foarte mulţi români care locuiesc în străinătate, vin în ţară special pentru acest eveniment.

Programul Balului cuprinde concursuri de dans popular şi concerte de muzică populară.
De asemenea expoziţii cu vânzare de costume populare aduse de femeile din zonă,
care şi cos la faţa locului cu această ocazie, expoziţia de cutii sau lăzi de zestre,
expoziţie de fotografie veche din regiuni folclorice diferite şi de icoane pe sticlă.
Petrecăreţii pot servi mâncăruri tradiţionale, precum prăjitură de mere, prăjitură de mălai
sau nelipsitele sarmale ardeleneşti.


avatar
aurora

Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara

Sus In jos

Re: Stiri serioase

Mesaj Scris de aurora la data de Mar 08 Feb 2011, 12:39 am

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Am auzit despre asta la Mândruță, amintit de către Prunariu, printre alte povestioare cosmice...
Interesant... [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

avatar
aurora

Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara

Sus In jos

Re: Stiri serioase

Mesaj Scris de aurora la data de Sam 19 Feb 2011, 9:38 am

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Povestea celor şase români şi a robotului Grivei care au uimit NASA - GALERIE FOTO

"Singurele diferenţe între noi şi un echipaj real
au fost valoarea diferită a gravitaţiei şi faptul că ne-am dus acolo cu un SUV în loc de o rachetă"
,
spune astronomul Haritina Mogoşanu, secundul primei misiuni româneşti de simulare a unui zbor pe Planeta Roşie.
Timp de două săptămâni, între 14 şi 29 ianuarie,
ea şi cei cinci colegi ai ei s-au comportat ca şi cum s-ar afla pe Marte.
avatar
aurora

Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara

Sus In jos

Re: Stiri serioase

Mesaj Scris de Mihaela la data de Sam 12 Mar 2011, 12:57 pm

O stire din oct 2010. E veche insa comentariile sunt senzationale (unele dintre ele) Shocked Shocked albino

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Mihaela

Mesaje : 2743
Data de inscriere : 03/02/2010

Sus In jos

Re: Stiri serioase

Mesaj Scris de aurora la data de Sam 12 Mar 2011, 7:21 pm

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Pepe a ratat momentul Laughing Putea sa-si urmeze gandul si sa i-l ia , din casa , pe pisoiul Marty, de 8 Martie amuzant
Wow ce razboi si spectacol fara precedent ar fi fost in media romaneasca pe tema
"Cine este indreptatit sa aiba custodia lui Marty ? " [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
M-as fi tavalit de ras :tavalit: In final, se putea organiza si un Show televizat
in care sa-l aduca Pepe pe Marty in cosulet
si sa aleaga motanul la care dintre cei doi raspunde si merge Laughing
As fi pariat atunci ca, dupa o lunga despartire, nu putea sa mearga decat la Zavoranca Laughing

Hmm, daca Zavoranca n-a schimbat yala, poate ca nu-i tarziu pentru Pepe sa-i ia motanul [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
aurora

Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara

Sus In jos

Re: Stiri serioase

Mesaj Scris de aurora la data de Sam 12 Mar 2011, 8:22 pm

Dar poate că Zăvoranca vrea doar "motanul" lui Pepe, nu felina... Smile Razz

Cică n-o satisfăcea ăla mustăciosu' al lui Pepe: "Am chef de sex. Cu Pepe nu-mi plăcea". [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Dar aşa zic toate când li se dau papucii! [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
aurora

Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara

Sus In jos

Re: Stiri serioase

Mesaj Scris de aurora la data de Sam 12 Mar 2011, 9:52 pm

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

citind ce le-a trecut ălora prin cap, mă întreb cum naiba de au fraierit atâta lume ? Smile
avatar
aurora

Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara

Sus In jos

Re: Stiri serioase

Mesaj Scris de aurora la data de Sam 12 Mar 2011, 9:58 pm

Ultima “găselniţă” a maniacilor după iPhone este degetarul de protecţie împotriva amprentelor. [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
(ruda indepărtată cu holograma energetică )
Sub pretextul că e vorba de un accesoriu amuzant, nicidecum o stupiditate,
iphonemod.com au început să comercializeze degete pentru iPhone la pachet (10$ pentru 25 de bucăţi). [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Colajul asta e chiar simpatic
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
aurora

Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara

Sus In jos

Re: Stiri serioase

Mesaj Scris de Mihaela la data de Dum 13 Mar 2011, 12:07 am

Mihaela a scris:O stire din oct 2010. E veche insa comentariile sunt senzationale (unele dintre ele) Shocked Shocked albino

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Comentariile de aici! amuzant amuzant aplauze

Vrajeala asta cu Oana Zavoranu si Pepe cred ca e farsa. Ii parodiaza pe Columbeni, am asa o impresie. Rolling Eyes
avatar
Mihaela

Mesaje : 2743
Data de inscriere : 03/02/2010

Sus In jos

Re: Stiri serioase

Mesaj Scris de cactus la data de Mar 05 Apr 2011, 9:37 am

In plin divort sangeros cu Pepe, cunoscutul cantaret de la latino care a jucat si in filmul Desperado, Oana Zavoranu a avut totusi parte si de ceva vesti bune zilele astea. Internata preventiv vineri la Spitalul CFR 2 cu simptome minore precum: hemoragie, constipatie si gura sparta, diva a fost informata ca este insarcinata si va naste in scurt timp. Fericitul eveniment a avut loc sambata dimineata si a decurs fara incidente, doctorii reusind sa extraga din pantecul Oanei o conopida sanatoasa, de 60 de centimetri lungime si 3,5 kilogame.

“Este cea mai fericita zi din viata mea, bagami-as *****! Iti dai seama ca ma bucur in **** mea! O s-o duc acasa pe Piduţa si o s-o cresc singura, fara nenorocitul ala de Pepe, pentru ca asta e genul de mama care suntm in **** mea”, a declarat Oana Zavoranu jurnalistilor.

Desi neasteptata, nasterea imaculata a Oanei Zavoranu nu a luat prin surprindere pe nimeni, cea mai mare parte a publicului si apropiatilor sai fiind convinsi ca Oana e o persoana stabila psihic care nu e in stare sa minta. “O sarcina falsa care sa atraga atentia asupra ei? Nu pot sa cred ca v-ati gandit la asta? Ati mai vazut voi vreo diva de mana a doua din Romania care sa faca asa ceva? Vreo amanta de-a lui Liviu Varciu care sa zica intai ca e insarcinata si apoi sa zica ca e balonata? Inventii!”.

Singurul aspect care mai ramane neclar in privinta sarcinii Oanei Zavoranu ramane identitatea tatalui conopidei, doctorii ne excluzand insa ca Oana sa fi fost inseminata artificial de o samanta purtata de vant sau accidental in timp ce gatea. scratch fluier

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
cactus

Mesaje : 632
Data de inscriere : 15/01/2011
Varsta : 67
Localizare : s-a schimbat

Sus In jos

Re: Stiri serioase

Mesaj Scris de aurora la data de Mar 05 Apr 2011, 10:25 am

mijto mijto... dar cica ar fi avut un avort ...ramane dilema ...
a fi sau a nu fi fost insarcinata zavoranca???

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
aurora

Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara

Sus In jos

Re: Stiri serioase

Mesaj Scris de cactus la data de Mar 05 Apr 2011, 1:48 pm

pai, n-ai intzeles c-o fost insarcinata cu un carfiol ?
avatar
cactus

Mesaje : 632
Data de inscriere : 15/01/2011
Varsta : 67
Localizare : s-a schimbat

Sus In jos

Re: Stiri serioase

Mesaj Scris de cactus la data de Sam 16 Apr 2011, 7:15 pm

Elena Udrea vrea o "Mica Romanie" in Thailanda

Promovarea tarii noastre si mai ales a turismului autohton continua sa fie una din preocuparile fundamentale ale actualei guvernari, fapt dovedit si de recentul proiect adoptat de Elena Udrea. Unul din proiectele de anvergura ale Ministerului Turismului, numit "Little Romany", prevede construirea unui parc tematic romanesc in Thailanda.

"Nu este un proiect ieftin, nici unul usor de realizat, insa, asa cum spunea si John Fitzsimmons Kennedy, vrem sa facem asta nu pentru ca e usor, ci pentru ca ne putem trage o caruta de bani", sustine Elena Udrea.
Ministra Turismului a explicat ca oportunitatea construirii unui parc tematic romanesc este evidenta:

"Unde sunt turistii care ar trebui sa viziteze Romania ? Hmmm ? Unde ? In Thailanda, unde sa fie ?! Si atunci, nu e normal ca noi sa mergem acolo unde se afla ei ? Nu e normal sa targetam, ca sa zic asa, clientul ideal ? De aceea, vom construi in Thailanda una din cele mai inalte expresii ale spiritului turistic romanesc".

Conform proiectului depus pe masa Executivului, in insula Phu Quu, din Thailanda, urmeaza sa fie construit cel mai mare parc tematic al Romaniei din strainatate, numit "Little Romany".
Pentru realizarea unei atmosfere identice cu cea din Romania, firmele de constructie vor cara in primul rand circa 3000 de tone de alge de pe litoralul romanesc. La factura se adauga si 450 de caini vagabonzi, care vor da culoare parcului tematic.

"Vor fi mai multe alei, toate pline de gropi, de gunoaie, de mizerie, tipic romanesc, insa pe marginea lor vom avea o armata de functionari din minister, care vor imparti turistilor atat brosuri cu destinatii din Romania, cat si traditionalele produse alimentare romanesti: mici, bere, sarmale", declara Ion Potifar, desemnat sef de santier in Phu Quu.

Pe langa alei cu gropi, caini vagabonzi si alge imputite, proiectul include prezenta a 25 de Dracula, 180 de fete de la Capalna, 5 hoti de buzunare amplasati strategic prin multime, 33 de tiganci ghicitoare (pe PFA), 90 de caldarari si 1 ursar cu un urs brun carpatin.

Piesa de rezistenta a parcului Little Romany o va constitui insa o imensa statuie cu Pepe, de peste 15 metri inaltime, amplasata in centrul parcului.

Costul total al proiectului, estimat la 100 de milioane de dolari, este insa predispus la cresteri, intrucat dosarul de proiect are 3000 de pagini, din care 2800 de pagini cu anexe secrete.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
cactus

Mesaje : 632
Data de inscriere : 15/01/2011
Varsta : 67
Localizare : s-a schimbat

Sus In jos

Re: Stiri serioase

Mesaj Scris de aurora la data de Sam 16 Apr 2011, 9:44 pm

"Succesurile" Elenei Băsescu, acum şi ale Elenei Udrea

Elena Udrea "s-a molipsit" de la mezina familiei Băsescu.
În timp ce rostea un discurs la Botoşani ministrul Dezvoltării a făcut aceeaşi gafă ca fiica preşedintelui.

Elena Udrea vorbea despre Emil Boc şi parteneriatul său cu Preşedinţia atunci când i-a scăpat porumbelul.

"Acest parteneriat care ne-a adus nouă succesuri,
dar care a adus un guvern responsabil, cred ca trebuie continuat",
a spus Elena Udrea, potrivit Realitatea TV.

Pluralul substantivului succes, folosit eronat sub forma succesuri, a devenit celebru
atunci când fiica preşedintelui a apărut la toate posturile de televiziune rostind fraza:
"Poţi să ai şi eşecuri, poţi să ai şi succesuri..."
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
aurora

Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara

Sus In jos

Re: Stiri serioase

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 5 din 6 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum